لوگو خدمات کامپیوتری

ویندوزیار

حل مشکل با یک تماس

آدرس ما

سراسر ایران

باید اینترنت ایران مانند چین شود

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

تهران - شهرک صنعتی نصیرشهر

info@windowsyar.com

همه روزه از 7 صبح الی 22

باید اینترنت ایران مانند چین شود
33
۱۶ خرداد ۱۴۰۲
بهنام علی نسب

یکی از نمایندگان مجلس که حامی طرح صیانت است، تأکید دارد اینترنت ایران باید مانند چین شود. جلالی معتقد است هکرها تا به حال موفق به نفوذ به سیستم‌های چینی‌ها نشده‌اند و علت این امر نیز اینترنت ملی در چین است. او همچنین اظهارات جالبی درباره فیلترینگ و وزارت ارتباطات مطرح کرد.

«حسین جلالی»، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حامی طرح صیانت، امضا کننده طرح صیانت پلاس و یکی از طراحان ممنوعیت استفاده از اینترنت برای سلبریتی‌های بد حجاب، اخیراً اظهارات جالبی درباره اینترنت و فیلترینگ داشته است.

جلالی در گفتگو با دیده‌بان ایران مسأله حمله‌های هکری را حائز اهمیت دانسته و برای حل آن نسخه اینترنت ملی را پیچید: «باید توجه کنیم که هکرها در هر سازمانی بتوانند ورود می‌کنند، پس باید ببینیم کشورهایی که مورد حمله هکرها قرار نمی‌گیرند، چه کار می‌کنند؟ هکرها تا به حال موفق به نفوذ به سیستم‌های چین نشده‌اند؛ چرا؟ چون چین اینترنت ملی دارد.»

او با تأکید بر اینکه باید اینترنت ایران مانند چین شود، معتقد است هکرها نمی‌توانند به اینترنت ملی نفوذ کنند:

«ما در زمینه اینترنت ملی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم، اما هنوز تا اینترنت کاملاً و ۱۰۰ درصد ملی فاصله داریم. باید یک مخزنی داشته باشیم که تمام اطلاعاتمان داخل آن مخزن باشد و از آن مخزن گزینش کنیم. آن مخزنی که حوزه مشترک جمع‌آوری داده‌ها باشد، هنوز شکل نگرفته است. هکرها به آن مخزن که تحت عنوان اینترنت ملی از آن یاد می‌کنیم، ورود می‌کنند؛ آن وقت ما هستیم که دوست و دشمن یا ویروس و غیرویروس را تشخیص می‌دهیم و شناسایی می‌کنیم. می‌توانیم همان کاری که چینی‌ها کردند را بکنیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که «اینترنت ملی» یا داخلی خالی از معنا است. اینترنت به معنای دسترسی به شبکه جهانی است که امکان ملی یا داخلی کردن آن وجود ندارد. با این حال عده‌ای از نمایندگان مجلس همچون انزوای ایران در ارتباطات بین‌الملل، به دنبال انزوای مردم ایران در حوزه فضای مجازی نیز هستند.

جلالی: اینترنت ایران مانند چین شود

گفتنی است پس از امضای توافق ۲۵ ساله ایران و چین، وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال یکی از کاربران اینستاگرام اعلام کرد همکاری با چین برای راه‌اندازی اینترنت ملی، شایعه‌ای بی اساس است؛ اگرچه آنها برای توسعه اینترنت ثابت همکاری‌هایی خواهند داشت.

«با فیلتر اینستاگرام دیگر نیازی به طرح صیانت نیست»

بخش قابل تأمل دیگر سخنان جلالی به طرح صیانت و فیلتر اینستاگرام اختصاص داشت. این نماینده مجلس با بیان اینکه طرح صیانت دیگر در دستور کار آنها نیست، خاطر نشان کرد مجلس برنامه‌ای برای اعمال این طرح ندارد.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که برخی از اعضای کمیسیون ویژه طرح صیانت برای تصویب مجدد این طرح تلاش می‌کنند، اما علت این عقب نشینی این حامی طرح صیانت چیست؟ جلالی در این باره گفت:

«با توجه به اینکه پیش از این، وزارت ارتباطات بسیاری از اپلیکیشن‌های خارجی را محدود کرد، طرح ساماندهی دیگر موضوعیت ندارد چون نتیجه‌ای برای ما ندارد. با این اقدام وزارت ارتباطات تقریباً بسیاری از موارد ساماندهی فضای مجازی منتفی شد. یکی از برنامه‌های ما این بود که با اپلیکیشن‌های خارجی صحبت کنیم که فعالیت آن‌ها مشروط به وجود دفتر نمایندگی و سرور در داخل کشور باشد، اما وقتی قابلیت دسترس به اینستاگرام و سایر موارد وجود ندارد موضوع بحث ما دیگر این موضوع نیست.»

وزارت ارتباطات طی چندین ماه گذشته بارها تأکید کرده است که نقشی در تصمیم‌گیری برای فیلترینگ ندارد. به نظر می‌رسد سخنان جلالی درباره اجرای تصمیم فیلترینگ باشد که برعهده وزارت ارتباطات است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *